Selasa, 17 Jun 2014

5 Makanan Untuk Naikkan Gairah Seks


Ingin menjadi lelaki yang perkasa? tentu ini idaman setiap lelaki, kerana itu faktor ghairah seks salah-satu terpenting.

Jika Gairah seks anda menurun, jangan bimbang, ghairah seks anda boleh naik dengan mengambil lima makanan di bawah ini.

1. Avokado
Avokado dikenali sebagai afrodisiak yang baik untuk jantung kerana kaya lemak tak tepu. Makanan apa pun yang boleh menjaga jantung berdegup dengan baik membantu darah mengalir ke tempat yang tepat. Penyelidikan memperlihatkan bahawa lelaki yang menderita kelainan jantung mempunyai risiko disfungsi erektil dibanding dengan lelaki dengan jantung sihat.

2. Kacang almond
Almond telah lama dikenal dapat meningkatkan ghairah, rangsangan seksual, dan juga kerap dikaitkan dengan kesuburan. Almond sangat kaya nutrisi dan mengandungi mineral yang penting bagi kesihatan seksual dan pembiakan seperti zinc, selenium, dan vitamin E. "Zinc menambah libido dan hasrat seksual,"

3. Strowberi
Warnanya yang merah membantu membakar ghairah. Selain itu, strowberi juga merupakan sumber asid folik, salah satu jenis vitamin B yang membantu mengurangkan risiko semasa melahirkan pada perempuan. Sementara bagi lelaki, asid folat meningkatkan jumlah sperma.

4. Makanan laut
Selain kerang yang sudah terkenal sebagai afrodisiak, makanan dari laut lain juga banyak mengandung zinc. Selain itu, ikan kaya akan omega-3 yang baik untuk jantung.

5. Sitrus / oren
Oren jenis apa pun mempunyai asid folik, vitamin C, dan aktioksidan yang penting bagi kesihatan pembiakan lelaki. Anda boleh mendapat manfaatnya dengan makan buah limau mandarin, atau mencampurkan limau nipis atau lemon ke masakan anda.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines