Khamis, 26 September 2013

Media Malaya

Media Malaya

Link to Media Malaya

Super Prank: Bersin berair ke arah orang dalam lif

Posted: 25 Sep 2013 03:30 PM PDT

Boleh pulak diorang ni buat prank bersin dalam lif. Ada yang ok, tapi mostly yang terkena tu bengang dengan tindakan bersin yang melampau. Haha!

Original article: Super Prank: Bersin berair ke arah orang dalam lif

©2013 Media Malaya. All Rights Reserved.

Cara penangkapan anjing liar di Kajang yang mendapat tentangan

Posted: 24 Sep 2013 08:36 PM PDT

Video yang bakal anda lihat ini agak disturbing. Di mana di dalam video ini memperlihatkan bagaimana pihak berkuasa menangkap anjing-anjing liar yang berkeliaran.

Persoalannya sekarang, bagaimanakah anda ingin mengatasi masalah ini? Kalau dilihat oleh mereka yang cintai haiwan, mereka menganggap perkara ini tidak patut berlaku dan harus dilayan dengan lebih baik.

Tapi bagaimana pula jika kita di sebelah pihak berkuasa? Setiap hari pasti ada aduan anjing liar dan mereka akan ditugaskan menangkap. Anjing liar bukan seperti anjing-anjing biasa, ia mungkin membawa penyakit dan ia mungkin bertindak ganas.

Jadi, apakah solusi yang paling berkesan? Pada pendapat kami, jika anda ingin membela binatang, pastikan anda memandulkan haiwan itu dahulu jika anda tidak mampu untuk menerima pembiakan haiwan tersebut. Atau sebagai langkah kedua, pihak berkuasa boleh membuka satu iklan untuk sukarelawan bagi bersama-sama menangkap anjing-anjing liar ini.

Original article: Cara penangkapan anjing liar di Kajang yang mendapat tentangan

©2013 Media Malaya. All Rights Reserved.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines