Jumaat, 16 Ogos 2013

LIGA BOLASEPAK MALAYSIA

LIGA BOLASEPAK MALAYSIA


Pengulas bantu T-Team

Posted: 14 Aug 2013 06:36 PM PDT

Sumber: Harian Metro

Kuala Terengganu: Dari kaca televisyen ke padang bola! Pengulas bola sepak, Azlan Johar disunting T-Team untuk memantapkan persiapan menghadapi saingan Piala Malaysia bermula Selasa ini.

Ketua Pegawai Eksekutif T-Team Ab Rasid Jusoh mengesahkan tawaran sudah dibuat dan bekas pemain Terengganu berusia 50 tahun itu dijangka menandatangani kontrak dengan pasukan Titans hari ini.
"Kalau tiada aral, Azlan yang memiliki lesen kejurulatihan kelas A akan membantu ketua jurulatih (Che Ku Marzuki Che Ku Mohd Noor) dalam kempen Piala Malaysia nanti.

"Kami yakin dengan pengalaman yang dimilikinya dalam dan luar padang sebagai pemain, jurulatih dan pengulas, ia dapat membantu pasukan mencapai kejayaan yang lebih cemerlang," katanya.


Menurut Ab Rasid, T-Team mengalu-alukan kehadiran Azlan yang mewakili Terengganu dari 1987 sehingga 1989 bagi merealisasikan sasaran bukan sahaja melepasi halangan peringkat kumpulan malah mara ke final Piala Malaysia.


"Sasaran awal kami di awal musim untuk meraih sebuah piala masih belum berubah dan saingan Piala Malaysia kini menjadi harapan terakhir selepas gagal dalam kempen Piala FA dan hampir sahaja tersingkir ke Liga Perdana baru-baru ini.


‘Langsai baki gaji kami’

Posted: 14 Aug 2013 06:17 PM PDT

Sumber: Harian Metro

Kangar: "Kami harap pengurusan Singa Utara dan kepimpinan baru Persatuan Bola Sepak Perlis (PFA) bersimpati dengan masalah dihadapi.

"Kalau boleh kami mahu semua baki tunggakan gaji Mei, Jun dan Julai diselesaikan secepat mungkin atau selewat-lewatnya akhir bulan ini," kata seorang pemain pasukan Singa Utara.Pemain yang enggan mendedahkan namanya berkata, bayaran separuh gaji Mei yang diterima pemain dan pegawai beberapa hari sebelum menjelang Aidilfitri dianggarkan berjumlah hampir RM100,000.

Berikutan itu, pegawai dan pemain skuad Singa Utara masih mempunyai baki tunggakan gaji separuh lagi bagi Mei selain Jun dan Julai yang perlu diselesaikan PFA dianggarkan berjumlah lebih RM100,000.

"Biarpun sudah menerima sebahagian gaji Mei, kami belum mampu menarik nafas 'lega'," katanya.

Berikutan kegagalan PFA melunaskan bayaran gaji tertunggak itu, semua yang terbabit tidak mampu membuat persiapan menyambut hari lebaran itu.

Menurutnya, bayaran separuh gaji yang diterima hanya mampu bertahan beberapa hari saja.

"Kami sedih dan mengharapkan kepimpinan baru PFA bersimpati dengan kesulitan dihadapi dan mengambil tindakan segera menyelesaikannya," katanya.

Berikutan masalah itu, hampir 90 peratus pemain dikatakan sudah tawar hati dan mencari pasukan baru untuk meneruskan kerjaya bola sepak masing-masing.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines